Historien om myren

Det var en gang en myre, den gik tidlig på arbejde hver dag. Myren var flittig, og den elskede sit arbejde.

 

Lederen, Løven, blev overrasket over at se hvor flittig Myren var, uden at have en arbejdsleder og tænkte at når den var så flittig uden en arbejdsleder, så ville den være mere effektiv hvis den fik en arbejdsleder.  

Løven ansatte derfor Kakerlakken, som havde lederuddannelse og var kendt for sine grundige rapporter. Kakerlakkens første opgave var at lave et arbejdsskema. Han havde også brug for en sekretær til at føre arbejdsskemaet og ansatte derfor Edderkoppen som var ekspert i at multitaske til at holde rede på arkivet og svare på telefoner. 

Løven var meget begejstret over de rapporter som han fik af Kakerlakken, og bad ham lave diagrammer over produktionen og analysere udviklingen. Disse diagrammer kunne Løven anvende overfor hans chef. Kakerlakken var tvunget til at købe en PC..... og ansatte derfor Fluen som IT chef. 

Myren som havde været en glad og flittig arbejder, hadet nu sit nye job, han var tvunget til at gå på forskellige kurser, beskrive sit arbejde i rapporter og registrere alle afvig. 

Løven syntes at det var på høj tid til at ansætte en chef til Myrens afdeling. Chefstillingen gav han til klægen, hvis første indsats var at købe et fint tæppe og en ergonomisk arbejdsstol til kontoret. 

Den nye chef skulle naturligvis have PC, samt en sekretær for at kunne fremstille en plan for at optimere arbejdet og budgettet. 

Enheden der hvor Myren arbejdede var ikke længere en trivelig arbejdsplads, alle var irriterede og urolig for fremtiden. Derfor foreslog Klægen overfor Løven at man skulle foretage en arbejdsmiljøkortlægning. Det fremkom at Myrens afdeling havde højere omkostninger og lavere produktivitet. 

Da valgte Løven at ansætte Uglen, som var en højt estimeret konsulent til at komme med en analyse og forslag til forandringer. 

Uglen granskede virksomheden i tre måneder og afleverede en gigantisk rapport, som påpegede at der var for mange ansatte.

 

Løven valgte selvfølgelig at afskedige Myren først, da rapporten viste at han led af "mange på motivation, og havde en negativ indstilling" 

Myre.jpg